Over mij

Over mij

Wie is de babyconsulent van Baby Extra Care & Balance?

Hallo, ik ben Liesbeth Boll-Meijer. Ik ben kinderverpleegkundige, getrouwd, maar bovenal ook trotse moeder van 3 prachtige kids van inmiddels 12, 10 en 7 jaar.

Dit brengt mij, naast het werk en het moederschap, vele ervaringen die ik als kinderverpleegkundige al wel eerder tegen was gekomen. Ik maakte met de komst van mijn eigen kinderen aan de andere kant zelf aan den lijve mee hoe machteloos en onzeker je je als ouder kunt voelen; wanneer je kindje en daarmee het gezin geen lekkere of zelfs een moeilijke start heeft.

Wanneer je:

  • de ‘taal’ van je kind nog niet verstaat en je tevergeefs probeert je kind te troosten en in slaap te sussen,
  • nog zoveel (zowel kleine als grote) vragen hebt en er onzekerheden zijn,
  • nog graag extra hulp en begeleiding zou willen en nodig hebt die je tot nu toe niet hebt kunnen vinden binnen de reguliere zorg en begeleiding.

Het heeft vanaf dat moment altijd mijn extra interesse en aandacht gehad, als ik ouders en kinderen begeleidde in mijn werk. Ik heb hierbij ontdekt dat mijn hart vooral ligt bij de baby’s van 0-18 maanden en hun ouders. Juist omdat ik van mening ben dat vanuit een goede basis starten als gezin erg belangrijk is, gun ik de baby en de ouders, het gezin een goede start. En daarom heb ik een speciale opleiding tot babyconsulent gevolgd, om ouders en baby’s juist dàt te kunnen bieden.

Na mijn jarenlange ervaring als kinderverpleegkundige binnen het VUMC, daarna als verpleegkundige bij een kinderthuiszorgorganisatie en de laatste jaren als jeugdverpleegkundige binnen de jeugdgezondheidszorg, heb ik de stap gemaakt om als zelfstandig babyconsulent aan de slag te gaan.

Vanuit de ervaringen uit mijn werk, door de specifieke opleiding en extra gerichte trainingen die ik heb gedaan en ook door mijn eigen ervaring als moeder van een kindje met een bemoeilijkte start, kan ik als babyconsulent een goede bijdrage leveren aan een oplossing door een stukje mee op te lopen en ouders te ondersteunen om vanuit hun eigen kracht de zorg voor hun kindje en het gezin weer zelf te kunnen dragen.

Baby extra care & balance is aangesloten bij Babyconsulenten Nederland, Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland (VVBCN). Meer informatie: www.babyconsulentennederland.nl

Bij een babyconsulent die is aangesloten bij de Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland (VVBCN) ben je verzekerd van een goede kwaliteit van zorg. Let op het keurmerk deBabyconsulent®!

Ik ben lid van de landelijke beroepsvereniging voor Verpleegkundigen en Verzorgenden en de afdeling Kinderverpleegkunde.

Kiwa gecertificeerd


“RONDOM-DE-GEBOORTE-FOTOGRAAF”
RENATE VAN LITH

Gespecialiseerd in zwangerschaps-, geboorte- en newborn lifestyle fotografie.